MAATWERK IN HET BUITENLAND

26 januari 2016

Revilax relaxzetels op maat

Xport Stories

 

Erwin Bongaerts, Revilax

 

“Een goede zetel is als een goed paar schoenen. Ze moeten comfortabel zitten.” Zo stelt Erwin Bongaerts, zaakvoerder van Revilax het graag. Iedere zetel wordt dan ook helemaal op maat vervaardigd in de eigen ateliers in Maaseik. Helemaal ‘Handmade in Belgium’ dus.

 

Revilax maakt zetels die je als gegoten zitten. Na het opmeten van de lichaamsmaten, wordt een zetel gefabriceerd die optimaal zitcomfort garandeert. Maatwerk van eigen bodem, want een team van achttien mensen werkt iedere week op de eigen productiesite zo’n veertig zetels af. Op jaarbasis zijn dat een kleine tweeduizend zetels.

 

B2B

Dankzij het specifieke maatwerk levert Revilax nicheproducten af en is het label een klinkende naam in de zorgwereld. “We werken vooral samen met partners”, aldus Erwin Bongaerts. In ons land zijn dat de thuiszorgwinkels van de ziekenfondsen. Verder is onze groei in Vlaanderen ook mee te danken aan de opkomst van particulieren die gestart zijn een thuiszorgwinkel.”

 

Het merendeel van de productie is dus bestemd voor klanten in Vlaanderen. Maar het bedrijf levert ook zetels in Wallonië, en ook in Luxemburg, Nederland, Duitsland en Frankrijk. “Toch ligt onze focus vandaag niet op export”, vertelt zaakvoerder Erwin Bongaerts. “In eigen land liggen er nog heel wat opportuniteiten voor het rapen. Maar zoals elk gezond denkend bedrijf kiezen we voor een bredere aanpak.”

 

Export: een werk van lange adem

“Toen ik in 2007 in dit bedrijf terecht kwam, hadden we vier winkels in Wallonië. Nu hebben we er 26. In totaal ben ik zo’n drie maanden continu in de weer geweest om dat aantal verdeelpunten op te krikken. Verder hebben buitenlandse groepsreizen via FIT en beursdeelnames in het buitenland al mooie contacten opgeleverd. Het vergt wel een behoorlijke investering, en de ROI is niet altijd zeker. Maar via deze weg hebben we wel bv. een professionele partner in Duitsland gevonden waarmee we tot op de dag van vandaag nog steeds mee samenwerken. Nieuwe markten exploreren is dus zeker niet evident en behoorlijk arbeidsintensief.”

 

Focus op core business Gelukkig bevindt Revilax zich in een luxepositie. “Dagelijks lopen de bestellingen binnen via de zorgvuldig geselecteerde partners, die trouwens ook eerstelijnsinformatie geven aan de eindklant. We moeten zelf niet actief op zoek gaan naar afnemers. Daardoor kunnen we ons volledig toeleggen op onze core business.”

 

“Zo blijven we waarmaken waar we voor staan. En daarbij gaat het niet om zoveel mogelijk zetels te fabriceren. Neen. Ons team slaat elke dag de handen in elkaar om samen tot de best mogelijke oplossing te komen. Als we van klanten met een fysieke beperking horen dat we hun levenskwaliteit helpen verbeteren, dan doet ons dat oprecht veel plezier.”